Magnus Elander
HomeHammarFotograferGallerie OddnerReprotipsKarl Lärka

Magnus Elander, f. 1946, fotograf och författare med särskillt intresse för djur, natur och vetenskap. Utbildad forskare och har tidigare arbetat 20 år  vid universitet och i kemiindustrin, bl.a. i USA. Har deltagit i många veten- skapliga expeditioner och har tillbringat två år på Grönland.

Magnus är friluftsmänniska som trivs lika bra i de svenska Sjaunjamyrarna och Kaitumfjällen som i Alaskas vildmarker eller "The Outback" i Australien. Arbetar med reportage åt svenska och internationella tidningar/magasin. Ansluten till bildbyrån Naturbild i Sverige.

 ROVDJUR ÄR ETT PRAKTVERK fyllt av dramatik, spänning och skönhet. Fotograferna Magnus Elander och Staffan Widstrand skildrar tillsammans med skribenten Johan Lewenhaupt Nordens fem stora rovdjur: björn, varg, lodjur, järv och – människa. I flera år har de följt rovdjuren på nära håll och skildrar inte minst de fyra rovdjurens möte med just människan. I unika och närgångna bilder möter vi björnen och vargen på ett sätt som aldrig förr. Den okända järven kliver ut ur skuggorna och bilderna av lodjuren kommer inte att lämna någon oberörd. Fotograferna har rest i hela Norden, samt i Ryssland, Rumänien och USA i jakten på bilder och resultatet har blivit en storslagen foto- och reportagebok som är både spännande och vacker.

Författarna driver sedan flera år ett omfattande dokumentationsprojekt som förutom denna bok också omfattar utställningar, föredragsturnéer, reportage och en prisbelönt sajt som har haft över 400 000 besökare (www.de5stora.com).

Gå till vår webbutiken för att beställa!   Beställ produkter 

< >Torbjörn Andersson >< Magnus Elander >< >Tore Hagman >< >Mattias Klum >< >Bo Mathisen >< >Lennart Nilsson >< >George Oddner > <Jan Töve