Klassiker i all ära, men det finns även andra böcker som gemene man borde läsa. Allt behöver inte vara skönlitterära verk där folk slåss mot väderkvarnar eller tragiska krigsskildringar från världskrigen.

Det finns litteratur som är en hjälp till självhjälp, utan att för den skull på något vis vara ”flummig”. Litteratur om ekonomi hör till denna kategori. Det som åsyftas när det kommer till denna typ av ”must-read” är böcker som ger konkret hjälp för den som vill ta tag i sin ekonomi på allvar, antingen om syftet är att få en bra balans mellan inkomster och utgifter, eller att börja bygga en stabil ekonomisk grund inför framtiden.

Vägen till din första miljon

Så heter boken som skrivits av Tobias Schildfat. Den visar på att vem som helst kan bygga en god ekonomisk grund och till och med få den att växa till en miljon. Oavsett om läsaren vill investera i kryptovalutor, hur detta går till finns att läsa om på https://investera-bitcoin.com, eller i fastigheter är detta läsvärd litteratur. Boken behandlar sättet att tänka när det gäller pengar. Tobias Schildfat’s bok handlar om investering i aktier och de olika vägar som finns att tillgå. Han ger konkreta råd till den som vill lyckas och beskriver utförligt hur det går till att börja skapa en egen pengamaskin som slutligen kommer att växa till sig av egen kraft. Även om finansmarknaden går upp och ner i perioder visar han att det går att bygga en förmögenhet trots detta faktum. Han ger också tips till nybörjaren om vilken typ av aktier som är enklast att starta med och hur investeraren kan bygga en bra och bred bas med några få aktier. Efter att ha avslutat Schildfat’s bok om ekonomisk trygghet och kanske till och med oberoende, kommer läsaren definitivt att vara ivrig att sätta igång. Språket i boken är enkelt och läsaren har inga svårigheter med att följa med i författarens tankegångar. En ”must-read”.